Opened 5 years ago

Last modified 9 months ago

#11341 new bug

EHCI: can't mount USB drive, error 0x800d8d40

Reported by: un_spacyar Owned by: mmlr
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/USB/EHCI Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

Hello. After plug my Sony Walkman USB Drive, Haiku cant mount it. DriveSetup recognize it, but get and error trying to mount it (see attachment)

However, if I reboot the PC with the USB Drive pluged; after the reboot I can mount it without errors.

Haiku x86_gcc2 hrev47999

Also, I attach the syslog where the drive is plugged in.

Attachments (4)

DriveSetup_SonyWalkman.png (50.0 KB ) - added by un_spacyar 5 years ago.
DriveSetup
SonyWalkman_Syslog.txt (12.0 KB ) - added by un_spacyar 5 years ago.
syslog when drive is plugged
syslog_boot_with-walkman-mountOK (261.6 KB ) - added by un_spacyar 5 years ago.
log boot with the usb plugged, and then, correctly mounted (OK)
syslog_boot_without-walkman-andThen-plug-error (113.0 KB ) - added by un_spacyar 5 years ago.
log boot without the usb plugged, and then plugged after boot (cant mount - Error)

Download all attachments as: .zip

Change History (8)

by un_spacyar, 5 years ago

Attachment: DriveSetup_SonyWalkman.png added

DriveSetup

by un_spacyar, 5 years ago

Attachment: SonyWalkman_Syslog.txt added

syslog when drive is plugged

comment:1 by anevilyak, 5 years ago

Component: - GeneralDrivers/USB
Owner: changed from nobody to mmlr

Would you be able to supply a syslog from the case where it fails as well? I.e. from boot up until the error in DriveSetup.

by un_spacyar, 5 years ago

log boot with the usb plugged, and then, correctly mounted (OK)

by un_spacyar, 5 years ago

log boot without the usb plugged, and then plugged after boot (cant mount - Error)

comment:2 by un_spacyar, 5 years ago

Hello. I attached two new syslog: 'syslog_boot_with-walkman-mountOK': a complete log booting with the USB drive plugged, and then, correctly mounted (no errors here). 'syslog_boot_without-walkman-andThen-plug-error': is a complete log booting without the USB drive, and then, is plugged after the boot process (cant mount it). The first 'SonyWalkman_syslog', is the syslog where I plug the USB drive, but cant mount it (without all the booting process).

Sorry if there are some confusion, english is not my native language ;-)

comment:3 by waddlesplash, 9 months ago

Summary: cant mount USB Drive (only works after reboot)EHCI: can't mount USB drive, error 0x800d8d40

comment:4 by waddlesplash, 9 months ago

Component: Drivers/USBDrivers/USB/EHCI
Note: See TracTickets for help on using tickets.