Opened 5 years ago

Closed 12 months ago

#11604 closed bug (fixed)

EHCI: error 0x000a8141 after plugging in USB mouse

Reported by: KapiX Owned by: mmlr
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/USB/EHCI Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

As in topic, this is happening on Samsung NP270E5V-K01. I'm attaching two syslogs:

  • syslog_old: when the mouse is plugged in and keyboard is not working
  • syslog: captured after unplugging the device and keyboard started working

The mouse is Microsoft Wireless Mobile 1000 Mouse. Other mouses do not disable keyboard and touchpad. Note: I have other wireless keyboard (also MS) connected to my desktop, but it does not work with Haiku (IOW: devices do not seem to interfere with each other).

Attachments (2)

syslog_old (352.5 KB ) - added by KapiX 5 years ago.
syslog (361.3 KB ) - added by KapiX 5 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

by KapiX, 5 years ago

Attachment: syslog_old added

by KapiX, 5 years ago

Attachment: syslog added

comment:1 by diver, 5 years ago

Component: DriversDrivers/USB
Owner: changed from nobody to mmlr

comment:2 by waddlesplash, 12 months ago

Component: Drivers/USBDrivers/USB/EHCI
Summary: Keyboard and touchpad not working when wireless USB mouse is connectedEHCI: error 0x000a8141 after plugging in USB mouse

KERN: usb error ehci -1: KERN: qtd (0x6d97780) error: 0x000a8141

comment:3 by KapiX, 12 months ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

Hmmm, I'm using this mouse without said issues for a few years now. I guess it was fixed.

Note: See TracTickets for help on using tickets.