Opened 11 years ago

Last modified 7 years ago

#1425 new bug

Echo driver: sound dropouts with FireFox and 100%CPU usage

Reported by: nutela Owned by: korli
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/Audio/Echo3g Version: R1/pre-alpha1
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

Audio seems to interrupt when Firefox is loading a web page and the CPU usage by FF goes 100%. Experience on R5 with Echo audio driver, Mia MIDI, haiku multimedia addon.

Change History (6)

comment:1 Changed 11 years ago by tigerdog

I have had ongoing problems with the Echo24 driver and sound dropouts, not just under 100% CPU. The audio "skips" periodically, as if it's being interrupted by disk and network IO. This problem occurs under BONE and Zeta, also.

comment:2 Changed 11 years ago by marcusoverhagen

Owner: changed from marcusoverhagen to korli

comment:3 Changed 11 years ago by tigerdog

Korli, I can test this any time - the problem is consistent on my machine across R5, BONE and Zeta when using this driver and the Haiku multi-audio driver.

comment:4 Changed 11 years ago by korli

Component: Servers/media_serverDrivers/Audio

comment:5 Changed 11 years ago by tigerdog

Korli, this may be related to interrupt-sharing. I was able to eliminate the dropouts by making sure the card did not share an IRQ with any other device.

comment:6 Changed 7 years ago by diver

Component: Drivers/AudioDrivers/Audio/Echo3g
Platform: x86All
Note: See TracTickets for help on using tickets.