Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#2213 closed bug (fixed)

KDL page fault re-starting tne media server.

Reported by: bbjimmy Owned by: mmu_man
Priority: normal Milestone: R1
Component: Audio & Video Version: R1/pre-alpha1
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: x86

Description

hrev25336

From the Media Preferences app, select Restart Media Services and the system stops with a KDL page fault. I am using Auvia 8235 but the system always defaults to VIA VT82135 after updating to a newer HAIKU version. This device will not produce any sound. Setting the system to use the Auvia 8235 for input and output then restarting the media services will always KDL. after rebooting, the proper audio device is selected and the sound system then works.

Change History (8)

comment:1 by korli, 11 years ago

Could you provide a stacktrace ? (type 'sc') Thanks.

comment:2 by bbjimmy, 11 years ago

As close as I can get to a stack trace. It's not a very good image I'm afraid.

http://coquilletkd.com/fatelk/haiku/DSCN0784.JPG

comment:3 by axeld, 11 years ago

Owner: changed from marcusoverhagen to mmu_man

Indeed, the photo is pretty bad - try without the flash next time, and try to put your elbows on the table as a tripod replacement :-) Anyway, it looks like it's somewhere in OSS.

comment:4 by mmu_man, 11 years ago

Status: newassigned

Yes I know about it. I first need to port my changes to the mercurial tree before I can investigate. Btw, it might be due to the fact that 2 media nodes exist (one in /boot/beos/add-ons from jam and one in ~/config/add-ons from the optional package). It shouldn't KDL anyway but maybe if you remove one it will work around it meanwhile ?

comment:5 by mmu_man, 11 years ago

It might also be due to conflicts with the native driver... but that can't be fixed before Haiku has proper device resource reservation.

in reply to:  5 comment:6 by bbjimmy, 11 years ago

Replying to mmu_man:

maybe if you remove one it will work around it meanwhile ?

No... still end up in kdl.

here is a better image of the stack trace ( different camera .)

http://coquilletkd.com/fatelk/haiku/P5090040.JPG

comment:7 by bbjimmy, 11 years ago

This bug seems to be squished. I can now restart the media server without the KDL issue. Please close the ticket.

comment:8 by jackburton, 11 years ago

Resolution: fixed
Status: assignedclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.