Opened 9 years ago

Closed 4 years ago

#6369 closed bug (no change required)

userguide update issue

Reported by: starsseed Owned by: VinDuv
Priority: normal Milestone: R1
Component: Website/Userguide Translator Version: R1/alpha2
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

translated string for Banner / uplink anchors ( Contents, userguide... ) are lost in hrev37659 (back to default english)

Change History (7)

comment:1 by humdinger, 9 years ago

Are you sure? It works here. Note that the linked-to pages have to be translated themselves (at least the chapter title) for links to show up correctly localized.

comment:2 by starsseed, 9 years ago

Quite sure.

for instance : haiku/trunk/docs/userguide/uk/applications/screenshot.html line 43

Додатки (Applications)

is replaced by

Applications

or again : haiku/trunk/docs/userguide/sv_SE/keyboard-shortcuts.html line 42

Tracker-tillägg

is replaced by

Tracker Add-Ons

I saw that French, German and Spanish files are also impacted.

comment:3 by humdinger, 9 years ago

Component: DocumentationWebsite/Translation Site
Owner: changed from nielx to VinDuv
Status: newassigned

Your Swedish example seems to be a case where the page (keyboard-shortcuts.html) hasn't been translated yet and therefore the nav-bar wasn't touched either.
The screenshot.html case may also be special case, because there were recent changes that haven't yet been translated in uk.
But: The same screenshot.html page in German also says "Application" instead "Anwendung" in the nav-bar. And the German translation is complete and shouldn't have these kind of problems.

I defer to Vincent, maybe something's not right with the export mechanism of the site.

comment:4 by humdinger, 9 years ago

This is still an issue. As MichaelPeppers recently noticed, it looks like the file "~links translation" on the translation site isn't taken into account for the export any more. See commit hrev39164, where formerly translated e.g. Italian is reverted back to English.

comment:5 by VinDuv, 9 years ago

I didn’t had time to look at this yet, but I think it could be related to the partial export which is used by default.

Humdinger, could you try to re-run the export, with the “Export every document” option checked?

comment:6 by humdinger, 9 years ago

That did the trick! Committed once more with hrev39167. You think you can fix this issue? Sure, I can from now on always export all documents. But what is now a just about manageable 25mb download, could grow in the future... :)

comment:7 by humdinger, 4 years ago

Resolution: no change required
Status: assignedclosed

Since the export can only be done manually for some years now, and it's apparently not an issue then, I'll close the ticket...

Note: See TracTickets for help on using tickets.