Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

Last modified 9 years ago

#6393 closed bug (invalid)

no support for nvidia chipset ATX Geforce8300

Reported by: stargatefan Owned by: nobody
Priority: normal Milestone: R1
Component: - General Version: R1/alpha2
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

No support for most onboard hardware. In fact very limited support. Machine boots and power up VGA via defualt BIOS driver and runs. No network or sound.

MB is ASUS M4n78 PRO last revision.

Link to board

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=lco8LZWTqWIhdLmv&templete=2

Change History (7)

comment:1 by tonestone57, 9 years ago

1) type listdev in terminal, save as text file and use attach file button here to upload.
2) also, attach syslog to this ticket.

comment:2 by stargatefan, 9 years ago

Attempted to run the listdev. Machine crashs.

comment:3 by tonestone57, 9 years ago

1) create another ticket saying "listdev crashes on Nvidia 8300 chipset". Attach picture of the crash with backtrace (bt) to that ticket.

2) attach your syslog to both tickets found in /boot/common/var/log.

3) you have to make this ticket more specific. Each ticket is only for 1 issue. So, split this into three or more tickets, ie: one ticket for sound, one for networking, one for listdev crashing, etc....

comment:4 by stargatefan, 9 years ago

as of version 36769 this issue is resolved. almost all chipset features work including networking. If there is a testing utility to ensure proper function I will run it but I am send this from the machine in the ticket.

XFX hd5770 Radeon Video Card M4n78pro MB AMD 9550 CPU

Works. I have not tested audio as of yet. I don't see have VIA Audio support.

Via 1712 audio is currently not supported. at least ib toos with networking support now and see's 90% of the hardware.

If someone would help I would like to get a audio driver working.I don't mind doing the leg work and even some basic coding.

I also have a mdaudio delta 1010 lt that is unseen. I will be contacting Maudio about there linux driver and see if they will open source it.

Last edited 9 years ago by stargatefan (previous) (diff)

comment:5 by stargatefan, 9 years ago

kill the ticket. at 2 weeks of good operation I would consider these issues resolved.

comment:6 by stippi, 9 years ago

Resolution: invalid
Status: newclosed

Weird, but ok. Since nothing was fixed, it may have been a setup issue?

comment:7 by stargatefan, 9 years ago

Umm the kernel would crash and did not recognize any of the hardware. Something was changed " or repaired" in the builds.

Note: See TracTickets for help on using tickets.