Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

#8475 closed bug (fixed)

probleme connexion internet avec carte sis900

Reported by: laurent Owned by: zooey
Priority: normal Milestone: R1
Component: Network & Internet/IPv4 Version: R1/alpha3
Keywords: sis900 Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: x86

Description

Bonjour,

Je découvre Haiku-OS. Je l'ai installé sur un DELL Inspiron 1000. Tout fonctionne sauf la connexion internet.

  • Le paramétrage est en IP en static (Cf "Network.png").
  • Les PING sur les PC et sur la livebox du réseau local fonctionnent (Cf "Terminal rapport").
  • Les PING sur des adresses internet ne fonctionnent pas (le DNS permet de résoudre l'adresse IP internet correctement) (Cf "Terminal rapport").
  • La connexion à ma box par telnet (cf "Terminal rapport"), et par Webpositive (Cf "Webpositive 1, 2 et 3.png") ne fonctionnent pas. Apparemment, cela proviendrait d'un problème de droit (???)

J'ai essayé aussi de partager la connexion internet avec un autre PC. Les symptomes sont identiques.

J'ai testé HAIKU sur un autre PC, et je n'ai pas de problème internet.

Si quelqu'un avait une solution, merci

Attachments (6)

Network.png (85.3 KB) - added by laurent 7 years ago.
Paramètres réseau
Webpositive 1.png (46.8 KB) - added by laurent 7 years ago.
Connexion à la livebox
Webpositive 2.png (65.5 KB) - added by laurent 7 years ago.
Connexion à la livebox
Webpositive 3.png (34.5 KB) - added by laurent 7 years ago.
Connexion à la livebox
Terminal rapport (4.7 KB) - added by laurent 7 years ago.
Différents ping, telnet, ifconfig, listdev, listimage
syslog (247.6 KB) - added by laurent 7 years ago.
Syslog

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

Changed 7 years ago by laurent

Attachment: Network.png added

Paramètres réseau

Changed 7 years ago by laurent

Attachment: Webpositive 1.png added

Connexion à la livebox

Changed 7 years ago by laurent

Attachment: Webpositive 2.png added

Connexion à la livebox

Changed 7 years ago by laurent

Attachment: Webpositive 3.png added

Connexion à la livebox

Changed 7 years ago by laurent

Attachment: Terminal rapport added

Différents ping, telnet, ifconfig, listdev, listimage

Changed 7 years ago by laurent

Attachment: syslog added

Syslog

comment:1 Changed 7 years ago by ttcoder

Answering in English.. je te donne quelques pistes en anglais (très peu de devs haiku parlent français) laurent..

KERN: Found MII PHY: Realtek RTL8201 PHY
KERN: /dev/net/sis900/0: media change, media 0xa00023 quality 1000 speed 10000000
KERN: sis900: no link detected (status = 7849)
KERN: module: Search for network/protocols/ipv6/v1 failed.
KERN: sis900: linked, 100 MBit, full duplex
  • looks like you are using the old Alpha3 indeed (hrev42211). I seem to remember a bug was fixed w.r.t. Realtek-Sis900 confusion in a later build, so try to install a recent nighly build and test again.

Failing that, a few more data points:

  • "route" command ?
  • "traceroute" command ?
  • pinging remote site (e.g. google.fr) by IP address instead of by name ?
  • sis900 works here with a livebox (that's a livebox2, but shouldn't differ), though I have to disable DHCP indeed, and reboot afterwards.

Hope it helps.. But really if you can ping the livebox and access its front page (despite the auth problem that blocks backend pages access) it hints at a livebox misconfiguration, not a haiku bug... I could be wrong tho.

comment:2 Changed 7 years ago by laurent

Merci, j'ai installé la hrev44058 et cela fonctionne maintenant très bien.

Encore merci.

comment:3 Changed 7 years ago by luroh

Resolution: fixed
Status: newclosed

That's good to hear, thank you.

Note: See TracTickets for help on using tickets.