Opened 6 years ago

Closed 4 years ago

#10217 closed bug (no change required)

No Networkconnection with SiS900

Reported by: Morbid Owned by: siarzhuk
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/Network/sis900 Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: x86

Description

Device is an old Laptop from Gericom (Webgine)! Connecting wire to the Laptop and takes 3 Minutes to configure Network. After that Network shows green light. Web+ opens with an error message. Same Machine with WinXP works. Take a look at the Pictures.

Attachments (10)

Gericom_listdev1.JPG (206.6 KB) - added by Morbid 6 years ago.
Gericom_Listdev2.JPG (104.7 KB) - added by Morbid 6 years ago.
Haiku_About.JPG (178.0 KB) - added by Morbid 6 years ago.
after3minutes.JPG (67.1 KB) - added by Morbid 6 years ago.
Network_settings1.JPG (139.5 KB) - added by Morbid 6 years ago.
Start_Webpositive.JPG (198.9 KB) - added by Morbid 6 years ago.
Windows_Settings.JPG (201.3 KB) - added by Morbid 6 years ago.
Syslog_Gericom_part1.rar (3.9 MB) - added by Morbid 6 years ago.
Syslog_Gericom_part2.rar (2.4 MB) - added by Morbid 6 years ago.
syslog1.txt (103.6 KB) - added by Morbid 6 years ago.

Change History (27)

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Gericom_listdev1.JPG added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Gericom_Listdev2.JPG added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Haiku_About.JPG added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: after3minutes.JPG added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Network_settings1.JPG added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Start_Webpositive.JPG added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Windows_Settings.JPG added

comment:1 Changed 6 years ago by anevilyak

A copy of syslog from that machine would be pretty much required to start troubleshooting, the images really don't help in actually troubleshooting the problem other than showing that DHCP failed for some reason.

comment:2 Changed 6 years ago by Morbid

I'm trying to solve the Problem cause nothing works on that Machine! Shall i take a Picture too?

comment:3 Changed 6 years ago by Morbid

about 50 Pics! My I send them as Zip?

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Syslog_Gericom_part1.rar added

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: Syslog_Gericom_part2.rar added

comment:4 Changed 6 years ago by korli

Don't USB sticks work on this machine? Text log files are really preferred.

comment:5 Changed 6 years ago by Morbid

Will give it a try with Puppy-Linux live CD.

Changed 6 years ago by Morbid

Attachment: syslog1.txt added

comment:6 Changed 6 years ago by Morbid

Has a Patch: set

comment:7 Changed 6 years ago by Morbid

Thanks, Korli. Has a Patch???

comment:8 Changed 6 years ago by korli

Owner: changed from axeld to siarzhuk
Status: newassigned

It seems the audio driver is misbehaving. Did you try with a static IP configuration?

Assigning to siarzhuk for the audio driver problem (which might be unrelated with this bug though). siarzhuk, could it be that installing the interrupt handler in the open hook is too late?

comment:9 in reply to:  7 ; Changed 6 years ago by siarzhuk

Replying to korli:

Assigning to siarzhuk for the audio driver problem (which might be unrelated with this bug though). siarzhuk, could it be that installing the interrupt handler in the open hook is too late?

IMO that looks like reason for another ticket.

There should be the way to blacklist sis7018 in latest Haiku builds - just to check if removing it fixes the problem with network.

There are set of sis900-related tickets are already in Track - may be replacing Axel's sis900 driver with FreeBSD ported one will solve all of them? ;-)

2 Morbid: What about sound on this laptop? Does it look functional?

comment:10 Changed 6 years ago by Morbid

Copied a MP3-File to the Haiku-Desktop and trying to open! Mediaplayer starts but no sound. The size of Syslog file climbs continuously without Mediaplayer! Floppy-Drive also doesn't work.

2 Korli: Yes i've tried static IP, too.

Last edited 6 years ago by Morbid (previous) (diff)

comment:11 in reply to:  9 Changed 6 years ago by axeld

Replying to siarzhuk:

There are set of sis900-related tickets are already in Track - may be replacing Axel's sis900 driver with FreeBSD ported one will solve all of them? ;-)

I thought we had already done that years ago. While native drivers are a bit more efficient, I certainly don't think anyone would want to maintain that driver anymore to make sure it will support all the SiS 900 hardware out there. So let's just ditch my very first driver :-)

comment:12 Changed 6 years ago by umccullough

Using the FreeBSD sis driver should also give us proper dp83815 support (netgear fa-311/312) - also my first attempt at porting a driver :D

comment:13 Changed 5 years ago by Morbid

Blacklisted sis7018 under latest nightly hrev46642! Same as written above! Sorry for delay!

comment:14 Changed 5 years ago by Morbid

Shall i open a new Ticket about sis7018? Soundcard will be detected as Trident with ALSA under Puppy-Linux and works. For this Laptop Tickets #10217, #10218, #10219 allready opened.

Last edited 5 years ago by Morbid (previous) (diff)

comment:15 Changed 5 years ago by waddlesplash

Has a Patch: unset

comment:16 Changed 4 years ago by Morbid

Ticket could be closed. Device also scrapped. Thx

comment:17 Changed 4 years ago by waddlesplash

Resolution: no change required
Status: assignedclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.