Opened 12 years ago

Closed 11 years ago

Last modified 11 years ago

#1462 closed bug (invalid)

via.accelerant and via.driver are missing from the build.

Reported by: bbjimmy Owned by: bonefish
Priority: normal Milestone: R1
Component: Build System Version: R1/pre-alpha1
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

I have to include the drivers manually in order to get my via graphics working under Haiku.

Change History (8)

comment:1 Changed 12 years ago by korli

Resolution: fixed
Status: newclosed

Fixed in hrev22218

comment:2 Changed 12 years ago by bbjimmy

Thanks ... I'll try the image tonight.

comment:3 Changed 12 years ago by bbjimmy

So nice to have my graphics just work when booting HAIKU!

comment:4 Changed 11 years ago by bbjimmy

Resolution: fixed
Status: closedreopened

The driver was removed again.

comment:5 Changed 11 years ago by korli

It was removed in hrev24620 because it seems not mature enough: see #1973

comment:6 Changed 11 years ago by korli

Maybe we should remove the PCI id impacted by #1973 and add again the driver. Which PCI id do you have the driver working with ?

comment:7 Changed 11 years ago by axeld

Resolution: invalid
Status: reopenedclosed

The driver as a whole is really not yet mature enough to be used. It must not be added to the image by default yet.

comment:8 in reply to:  7 Changed 11 years ago by bbjimmy

Replying to axeld:

The driver as a whole is really not yet mature enough to be used. It must not be added to the image by default yet.

This is my hardware:

North Bridge: VIA - - CPU to PCI Bridge Vendor: 0x1106 - Device: 0x3205

South Bridge: VIA - VT8235 - PCI to ISA Bridge Vendor: 0x1106 - Device: 0x3177

Video Card: VIA - KM400 - VIA Technologies, Inc. VT8378 [S3 UniChrome] Graphics Adapter Vendor: 0x1106 - Device: 0x7205

Sound Card: VIA - VT8233/33A/8235/8237 - AC97 Enhanced Audio Controller Vendor: 0x1106 - Device: 0x3059

Ethernet Card: Accton - SMC EN5030B - 12078a1 107d Vendor: 0x1113 - Device: 0x1211

The driver works ok for me.

Note: See TracTickets for help on using tickets.