Opened 7 weeks ago

Last modified 7 weeks ago

#15138 new bug

Via VE900 board boots only x86 not x86_64

Reported by: TmTFx Owned by: nobody
Priority: normal Milestone: Unscheduled
Component: - General Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: x86-64

Description

Via VE900 board boots only haiku x86_gcc2 isos not x86_64, but the processor is 64 capable (via nano x2 cpu) (and has 64 OSes installed).

kdl PANIC: did not find any boot partitions!

Attachments (15)

2.jpg (3.3 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
3.jpg (4.0 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
4.jpg (3.5 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
5.jpg (3.4 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
6.jpg (3.7 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
7.jpg (3.5 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
8.jpg (3.8 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
9.jpg (3.5 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
10.jpg (3.1 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
11.jpg (3.5 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
12.jpg (2.5 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
13.jpg (2.8 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
14.jpg (3.3 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
15.jpg (2.4 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.
16.jpg (2.2 MB) - added by TmTFx 7 weeks ago.

Change History (19)

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 2.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 3.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 4.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 5.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 6.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 7.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 8.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 9.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 10.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 11.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 12.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 13.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 14.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 15.jpg added

Changed 7 weeks ago by TmTFx

Attachment: 16.jpg added

comment:1 Changed 7 weeks ago by waddlesplash

In 14: "ata 0 error, error bit is set". Probably related.

comment:2 Changed 7 weeks ago by diver

Do you have this message if you boot 32bit Haiku?

comment:3 Changed 7 weeks ago by TmTFx

No, 32 boots normally (it's installed in that system). As far as I remember the same problem occured with an external dvdrom reader, but later this night I will confirm it.

comment:4 Changed 7 weeks ago by TmTFx

So, I tried: I burned a new dvd to exclude media errors, usb external dvd-rom reader boots haiku 64bit fine, internal dvd reader gives the error, but internal dvd reader boots fine 32bit haiku.

Note: See TracTickets for help on using tickets.