Opened 2 months ago

Closed 2 months ago

Last modified 2 months ago

#15387 closed bug (duplicate)

External USB Sound Card - No Audio

Reported by: eddmnd Owned by: nobody
Priority: low Milestone: Unscheduled
Component: Drivers/Audio/USB Version: R1/beta1
Keywords: Cc:
Blocked By: #10521 Blocking:
Has a Patch: no Platform: x86-64

Description

Hardware:
Behringer 'UMC204HD'

Ports Tried:
USB Type A 2.0
USB Type A 3.0
USB Type A 3.1

Settings:
In Media preferences, I've unmuted every channel and slid all sliders to the positive end.
The input and output frequencies are both showing up as '192000 Hz'
The audio input and output settings both have the single option of 'HD Audio'

Notes: https://www.haiku-os.org/community/gsoc/2019/ideas/
I do not understand what the 'isochronous transfers' talked about on the above page are, but it seems that this may be tackled in GSoC 2019 and pertain to external USB sound cards.

Attachments (2)

listdev (6.0 KB ) - added by eddmnd 2 months ago.
syslog (99.1 KB ) - added by eddmnd 2 months ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

by eddmnd, 2 months ago

Attachment: listdev added

by eddmnd, 2 months ago

Attachment: syslog added

comment:1 by diver, 2 months ago

Blocked By: 10521 added
Resolution: duplicate
Status: newclosed

Isochronous transfers have been implemented, however, usb_audio driver is not yet included in the nightlies, see #10521. You can try to build it yourself with jam usb_audio.

Last edited 2 months ago by diver (previous) (diff)

in reply to:  1 comment:2 by eddmnd, 2 months ago

Replying to diver:
Sorry for the duplicate.
Would there be a log from building, and would it be useful to anybody?

comment:3 by diver, 2 months ago

The log from building is not useful, however if you install the driver it would be interesting to know if you get audio working or not. In this case syslog would be useful.

Note: See TracTickets for help on using tickets.