Opened 7 weeks ago

Last modified 7 weeks ago

#15440 new bug

Sound isn't available when I start my computer.

Reported by: WildKeccak Owned by: nobody
Priority: normal Milestone: Unscheduled
Component: - General Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

When I start my computer, I have to restart media services to get sound working, sometimes running into #15433.

hrev53559

Ryzen 5 3400g

MSI X570 A-Pro

Attachments (6)

screenshot1.png (114.3 KB ) - added by WildKeccak 7 weeks ago.
The mixer etc. is not working
screenshot2.png (131.5 KB ) - added by WildKeccak 7 weeks ago.
clicking "restart media services"
screenshot3.png (128.6 KB ) - added by WildKeccak 7 weeks ago.
The mixer is now working
screenshot1.2.png (114.3 KB ) - added by WildKeccak 7 weeks ago.
The mixer etc. is not working
syslog.zip (14.4 KB ) - added by WildKeccak 7 weeks ago.
The initial syslog (spamming mouse)
syslog.2.zip (12.2 KB ) - added by WildKeccak 7 weeks ago.
The file where media preferences has cause media_addon_server to crash and now the sound probably works

Download all attachments as: .zip

Change History (13)

by WildKeccak, 7 weeks ago

Attachment: screenshot1.png added

The mixer etc. is not working

by WildKeccak, 7 weeks ago

Attachment: screenshot2.png added

clicking "restart media services"

by WildKeccak, 7 weeks ago

Attachment: screenshot3.png added

The mixer is now working

by WildKeccak, 7 weeks ago

Attachment: screenshot1.2.png added

The mixer etc. is not working

comment:1 by diver, 7 weeks ago

Please attach your syslog after you boot and restart media services.

comment:2 by WildKeccak, 7 weeks ago

This seems to be related to spamming the mouse! So nothing will be clean.

by WildKeccak, 7 weeks ago

Attachment: syslog.zip added

The initial syslog (spamming mouse)

by WildKeccak, 7 weeks ago

Attachment: syslog.2.zip added

The file where media preferences has cause media_addon_server to crash and now the sound probably works

comment:3 by waddlesplash, 7 weeks ago

Please do not zip syslogs, just attach the mdirectly.

comment:4 by WildKeccak, 7 weeks ago

The zip files were a last resort

comment:5 by waddlesplash, 7 weeks ago

I don't understand what you mean. What is preventing you from uploading the "syslog" files directly?

comment:6 by WildKeccak, 7 weeks ago

It was the last thing I tried when the other things I tried failed.

comment:7 by WildKeccak, 7 weeks ago

I don't know what really triggers this. I was careful with the mouse and keyboard and it still started out broken. I had to restart media services about twenty times before I crashed media_addon_server and had sound.

Note: See TracTickets for help on using tickets.