Opened 10 years ago

Closed 3 days ago

#4526 closed bug (invalid)

Boot failed on old Mitac 6133 laptop...

Reported by: jedie Owned by: nobody
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/USB/UHCI Version: R1/alpha3
Keywords: boot-failure Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: x86

Description

Can't boot Haiku Alpha 1 on a old Laptop, hangs on:

usb uhci -1: register base:0x0000...

I have also try every "safe mode options"

Laptop data:

  • manufacturer: Mitac 6133
  • CPU: Celeron 400Mhz
  • RAM: 160MB
  • BIOS Version: R1.07

This Laptop also known as:

  • Mitac MiNote 6133
  • Fujitsu Siemens LiteLine 6133
  • IPC Topnote 6133
  • HPC NOTE 6133
  • NetBook 6133
  • Network 6133
  • Notestar NP 6133

Attachments (2)

DSC01012klein.png (234.3 KB) - added by jedie 10 years ago.
Screenshot of Debug Messages
lshw.txt (11.1 KB) - added by jedie 10 years ago.
lshw output

Download all attachments as: .zip

Change History (15)

Changed 10 years ago by jedie

Attachment: DSC01012klein.png added

Screenshot of Debug Messages

comment:1 Changed 10 years ago by jedie

the first lines of lspci output:

00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX Host bridge (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX AGP bridge (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 02)
00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01)
00:07.2 USB Controller: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
00:07.3 Bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 02)

comment:2 Changed 10 years ago by jedie

I have installed a linux and can get more info for you:

complete lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX Host bridge (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX AGP bridge (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 02)
00:07.1 IDE interface: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01)
00:07.2 USB Controller: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
00:07.3 Bridge: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 02)
00:08.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ6812 CardBus Controller (rev 05)
00:09.0 Multimedia audio controller: Cirrus Logic CS 4614/22/24/30 [CrystalClear SoundFusion Audio Accelerator] (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage LT Pro AGP-133 (rev dc)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)

Changed 10 years ago by jedie

Attachment: lshw.txt added

lshw output

comment:3 Changed 10 years ago by jedie

I used the last BeOS PE from http://www.haikuware.com/directory/view-details/development/app-installation/beos-5-pe-max-edition

I can boot BeOS if i set "Don't call the BIOS" in the boot options.

comment:4 Changed 8 years ago by scottmc

Can you recheck this with a recent Haiku build?

comment:5 Changed 8 years ago by scottmc

Blocking: 7665 added

comment:6 Changed 8 years ago by jedie

I tried alpah3, but i can't boot the "anyboot" CD because i get a "PANIC: Did not found any boot partitions!" This also happens if i activate all boot options...

EDIT: See also: https://dev.haiku-os.org/ticket/3486

EDIT2: I retry booting with any safe option on. Then i get the same error from initial ticket: """usb uhci -1: register base:0x00000000" Same with CD-Image instead of "anyboot"-CD...

Last edited 8 years ago by jedie (previous) (diff)

comment:7 Changed 7 years ago by diver

Component: - GeneralDrivers/USB
Version: R1/alpha1R1/alpha3

comment:8 Changed 4 years ago by waddlesplash

Component: Drivers/USBDrivers/USB/UHCI

Filtering UHCI tickets from Drivers/USB to Drivers/USB/UHCI.

comment:9 Changed 2 years ago by axeld

Owner: changed from axeld to nobody
Status: newassigned

comment:10 Changed 9 months ago by waddlesplash

Keywords: boot-failure added

comment:11 Changed 9 months ago by waddlesplash

Blocking: 7665 removed

comment:12 Changed 4 months ago by waddlesplash

Still an issue?

comment:13 Changed 3 days ago by waddlesplash

Resolution: invalid
Status: assignedclosed

No reply.

Note: See TracTickets for help on using tickets.