Opened 10 years ago

Closed 9 years ago

#4943 closed bug (fixed)

[MediaPlayer] sound interrupts under heavy load

Reported by: diver Owned by: axeld
Priority: normal Milestone: R1
Component: Applications/MediaPlayer Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

A am using Haiku in VirtualBox with OSS for sound. I can't listen to music in MediaPlayer under heavy load (Firefox loading a page) because of frequent sound interrupts unless I set "media extractor thread" at least to Urgent Display Priority.

VirtualBox 3.0.4 is set to using ICH AC97 and ALSA Tested with hrev34006.

Attachments (1)

media_extractor_thread.png (150.3 KB ) - added by diver 10 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (13)

by diver, 10 years ago

Attachment: media_extractor_thread.png added

comment:1 by diver, 10 years ago

Actually it's the same for VLC, i.e. I have to increase "input" and "decoder" threads in ProcessController to stop interrupts.

comment:2 by diver, 10 years ago

Summary: [MediaPlayer] sound interrupts during veavy load[MediaPlayer] sound interrupts during heavy load

comment:3 by diver, 10 years ago

Stippi, could you please take a look at this?

comment:4 by axeld, 10 years ago

hrev34243 might have improved the situation. However, in general, emulators are not very useful for this kind of tests.

comment:5 by diver, 10 years ago

Indeed, it's much better now in MediaPlayer, but still some clicks here and there. Also it seems that increasing priority of "media extractor thread" doesn't change anything now.
it's still bad in VLC where increasing priorities still helps.

Tested with hrev34252 in VirtualBox 3.0.12.

comment:6 by marcusoverhagen, 10 years ago

Owner: changed from marcusoverhagen to axeld
Status: newassigned

comment:7 by diver, 10 years ago

Version: R1/alpha1R1/Development

comment:8 by diver, 9 years ago

Summary: [MediaPlayer] sound interrupts during heavy load[MediaPlayer] sound interrupts under heavy load

Confirmed that trick with "media extractor thread" doesn't work anymore in hrev38300.

comment:9 by stargatefan, 9 years ago

I have compiled the OS while watching movies and listening to songs, I think stippin fixed this a few builds ago around 39xxx I wanna say. Its time to kill this one. If someone is getting sound drops on heavy loads I haven't seen it on the 4 machines I have running haiku.

someone should close this ticket.

Last edited 9 years ago by stargatefan (previous) (diff)

comment:10 by axeld, 9 years ago

I still get sound interrupts, but they are not related to heavy load - they just happen infrequently from time to time.

in reply to:  10 ; comment:11 by anevilyak, 9 years ago

Replying to axeld:

I still get sound interrupts, but they are not related to heavy load - they just happen infrequently from time to time.

Possibly dumb question, but even with serial output disabled?

in reply to:  11 comment:12 by axeld, 9 years ago

Resolution: fixed
Status: assignedclosed

Replying to anevilyak:

Possibly dumb question, but even with serial output disabled?

Obviously not as dumb as I am ;-) While I was pretty sure I disabled serial debug output, I must have enabled it accidently again with an update...

So I close this ticket for now.

Note: See TracTickets for help on using tickets.