Opened 9 years ago

Last modified 4 years ago

#6662 new bug

VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller Not Working

Reported by: ArDrakho Owned by: mmlr
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/USB/UHCI Version: R1/Development
Keywords: ati_via_dropped_interrupts Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description (last modified by mmlr)

I have a Compaq Presario 14XL244 laptop. The VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller does not work. In reference to Ticket "#3313: VIA USB controller not working", it provides a solution; however, the laptop's BIOS does not have the option for PnP OS.

I installed the Alpha 2 and the most recent nightly CD's up to hrev38647-x86gcc2hybrid. It is always the same. I attached the USB drive, it briefly flashes as it connects, then nothing.

From Devices:

Class info: Serial bus controller (USB Controller, UHCI)
Device name: VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller
device/id: 0x3038
device/interface: 0x0
device/subtype: 0x3
device/type: 0xc
device/vendor: 0x1106
. . .
pci/bus: 0
pci/device: 7
pci/domain: 0
pci/function: 2

I have no means to transport the copies of files that you usually receive from the laptop since I need to use the PC Card for internet or the USB for devices. Any recommendations?

Attachments (4)

drivers.txt (1.1 KB) - added by ArDrakho 8 years ago.
listdev.txt (1.3 KB) - added by ArDrakho 8 years ago.
listusb.txt (1.2 KB) - added by ArDrakho 8 years ago.
syslog.txt (97.8 KB) - added by ArDrakho 8 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

comment:1 Changed 9 years ago by mmadia

Component: - GeneralDrivers/USB
Owner: changed from nobody to mmlr
Version: R1/alpha2R1/Development

comment:2 Changed 8 years ago by mmlr

Description: modified (diff)
Keywords: ati_via_dropped_interrupts added; USB removed

comment:3 Changed 8 years ago by mmlr

If it actually was the same as #3313 then this might now work using the IO-APIC. Please retest a recent image.

Changed 8 years ago by ArDrakho

Attachment: drivers.txt added

Changed 8 years ago by ArDrakho

Attachment: listdev.txt added

Changed 8 years ago by ArDrakho

Attachment: listusb.txt added

Changed 8 years ago by ArDrakho

Attachment: syslog.txt added

comment:4 Changed 8 years ago by ArDrakho

I retested laptop using Haiku R1 Alpha 3. It provided the same results as previous daily images. I attached a Archos ArcDisk20 and, when the OS sensed it, the red light flashed on the USB drive and went off. I used MOUNT for selection of the USB drive to mount--not listed for selection. I also tried two USB sticks...same thing....the stick always flash red when sensed, and sometimes it will stay lit/on when attached. Unfortunately, these were not mountable.

I attached four files for your analysis...I hope these help.

ArDrakho

comment:5 Changed 4 years ago by waddlesplash

Component: Drivers/USBDrivers/USB/UHCI

Filtering UHCI tickets from Drivers/USB to Drivers/USB/UHCI.

Note: See TracTickets for help on using tickets.