Opened 8 years ago

Closed 3 months ago

#8636 closed bug (invalid)

Video display is "wavy" at 85 Hz

Reported by: jasimon9 Owned by: pulkomandy
Priority: normal Milestone: R1/beta2
Component: Drivers/Graphics/intel_extreme/g45 Version: R1/Development
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking: #8635
Has a Patch: no Platform: x86

Description

It was requested by Diver at http://haiku-os.org/community/forum/video_display_wavy_85hz that I should open this ticket.

I am very new to Haiku. I have now installed the 44220 build and notice a great deal of "waviness" on the video. I would think the power supply in the monitor is going bad, except that under Windows XP no such problem occurs. Or at least it is hardly noticeable.

Hardware ASUS P5G4IC-M Motherboard VGA on Motherboard, Intel G41 Express Intel e7500 chip

I had the refresh rate at 85Hz (which is my normal setting for Windows), and on a whim decided to lower it. I changed it to 75Hz and the waviness went away. This is a an acceptable workaround for the time being, but it seems to point out a weakness in the video drivers, imho.

I am attaching both the current syslog and syslog.old, as the older log applies more closely to the time when the problem occurred.

Attachments (2)

syslog.old (512.0 KB ) - added by jasimon9 8 years ago.
syslog (298.1 KB ) - added by jasimon9 8 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (11)

by jasimon9, 8 years ago

Attachment: syslog.old added

by jasimon9, 8 years ago

Attachment: syslog added

comment:1 by anevilyak, 8 years ago

Blocking: 8635 added

(In #8635) Duplicate, but #8636 has more information.

comment:2 by anevilyak, 8 years ago

Component: - GeneralDrivers/Graphics/intel_extreme
Owner: changed from nobody to axeld
Version: R1/alpha3R1/Development

comment:3 by axeld, 3 years ago

Owner: changed from axeld to nobody
Status: newassigned

comment:4 by pulkomandy, 16 months ago

Milestone: R1R1/beta2

comment:5 by waddlesplash, 10 months ago

Please retest after hrev53040.

comment:6 by pulkomandy, 4 months ago

Hi, The syslog you provided is from an old version of Haiku, where the intel driver did not have much tracing enabled by default. Could you check if there is still a problem, and if so, provide a new syslog?

comment:7 by pulkomandy, 4 months ago

Component: Drivers/Graphics/intel_extremeDrivers/Graphics/intel_extreme/g45

comment:8 by pulkomandy, 4 months ago

Owner: changed from nobody to pulkomandy
Status: assignedin-progress

comment:9 by waddlesplash, 3 months ago

Resolution: invalid
Status: in-progressclosed

No replies.

Note: See TracTickets for help on using tickets.