Opened 5 years ago

Closed 5 years ago

#10816 closed bug (fixed)

Radeon HD monitor turns off

Reported by: SeanCollins Owned by: kallisti5
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/Graphics/radeon_hd Version: R1/Development
Keywords: Cc: grg.gdsr@…
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

Radeon HD monitor turns off after boot on latest nightlys.

7770hd with DVI Dual Link Cable on a 27inch 2560x1440 monitor.

Attachments (2)

syslog (356.3 KB) - added by SeanCollins 5 years ago.
syslog.old (512.1 KB) - added by SeanCollins 5 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (14)

Changed 5 years ago by SeanCollins

Attachment: syslog added

Changed 5 years ago by SeanCollins

Attachment: syslog.old added

comment:1 Changed 5 years ago by SeanCollins

Component: - GeneralDrivers/Graphics/radeon_hd
Owner: changed from nobody to kallisti5

comment:2 Changed 5 years ago by X512

The same on Acer W500. Driver blacklisting solve problem, but native resolution became unavalible.

comment:3 Changed 5 years ago by vercu

The same on a desktop with Radeon HD 5400/6300 Series card. Since a few revisions it only boots in safe video mode. I am testing hrev47213.

comment:4 Changed 5 years ago by kallisti5

If this is a recent issue, could you try an image hrev47187 or earlier to see if you still have trouble?

comment:5 Changed 5 years ago by vercu

I installed hrev47185 and my computer boots without using safe video mode. The Radeon driver for HD5450 (Cedar) is in use.

comment:6 Changed 5 years ago by HAL

I have the same bug, booting with Radeon HD 7850. Only boots in safe video mode. It booted normally in hrev47149-x86gcc4hybrid. It started when I tried hrev47196-x86gcc4hybrid.

Last edited 5 years ago by HAL (previous) (diff)

comment:7 Changed 5 years ago by HAL

Cc: grg.gdsr@… added

comment:8 Changed 5 years ago by kallisti5

I think I have this one solved. The recent change to pll's makes too many assumptions that the spread spectrum data is valid and can divide by 0. Should be testing the solution shortly.

comment:9 Changed 5 years ago by kallisti5

Status: newin-progress

comment:10 Changed 5 years ago by kallisti5

Should be fixed in hrev47257. Please give it a try and let me know. Keep in mind that radeon_hd is broken on 64-bit atm (#10614)... so limit your testing to 32-bit images.

comment:11 Changed 5 years ago by vercu

Tested hrev47259: It now works again. The Radeon card is in use. Thanks a lot for fixing this.

comment:12 Changed 5 years ago by kallisti5

Resolution: fixed
Status: in-progressclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.