Opened 10 years ago

Closed 8 years ago

#4556 closed bug (invalid)

Haiku Wouldn't Start

Reported by: illiniwatcher Owned by: axeld
Priority: normal Milestone: R1
Component: System Version: R1/alpha1
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Has a Patch: no Platform: All

Description

Haiku would not start / CD-ROM went round and round / Guess I'll wait a month

But seriously...

Hi, folks...I downloaded Alpha 1 and tried installing it on an eMachines T2240 eTower, 2.2 GHz, 1.5 GB of RAM, 32 GB hard drive. Made the CD with the ISO image to install. Put it in the computer, restarted it. The Haiku start-up screen appeared and the seven icons indicating progress lit up, but that was it. Never got the "Install" button option, and safe mode didn't help. The DVD drive showed signs of progress, spinning and spinning, but ultimately just stopped. Booting from the CD didn't help, either.

Love the logo, though! :-)

Change History (5)

comment:1 Changed 10 years ago by richienyhus

Component: - GeneralSystem

Could you try the on screen debugging from the safe mode menu, and take a photo of the last few pages?

comment:2 Changed 10 years ago by thomasshirley

I am experiencing the same problem, but with quite different hardware.

All the icons light up, but Haiku hangs on the last one.

Here is a zip file, containing pictures I took of the debug output:

www.bongatiers.com/haiku/haiku1.zip

I have left the images their original size/ resolution.

Thomas

comment:3 in reply to:  2 Changed 10 years ago by mmadia

Replying to thomasshirley:

I am experiencing the same problem, but with quite different hardware.

Since this is a hardware/driver related issue, please create a new ticket. It's preferred to attach individual files to the ticket. You may need to crop or resize the images to make them <400KB

comment:4 Changed 9 years ago by scottmc

Can you try this again with a recent Haiku Nightly CD image?

comment:5 Changed 8 years ago by scottmc

Resolution: invalid
Status: newclosed

If you still have this hardware can you recheck it with a recent Haiku build and if there is still an issue please open a new trac ticket with more details on your hardware. Closing this ticket out due to lack on info on the hardware.

Note: See TracTickets for help on using tickets.