Opened 8 years ago

Last modified 5 years ago

#8010 new bug

overlays video problem

Reported by: lalit Owned by: euan
Priority: normal Milestone: R1
Component: Drivers/Graphics/radeon Version: R1/Development
Keywords: overlays Cc:
Blocked By: Blocking: #10309
Has a Patch: no Platform: All

Description

I am using ubertuber to watch youtube video. For SD videos I am using overlays, it is working fine. Without overlays it's coming frame by frame. While watching HD videos, in overlays mode media player screen become white or shows video in angle. If I remove overlays for HD, it is showing the video properly. I checked the file info, it is shwing the video files as 350p. For 480p file types it comes frame by frame.

I am using dell latitude c640. 1.8ghz processor, 1gb ram, radeon 32mb graphics etc.

Attachments (7)

Haiku info.png (37.2 KB) - added by lalit 8 years ago.
My pc configuration
Seven overlay.png (107.0 KB) - added by lalit 8 years ago.
SD youtube video showing correctly in overlay - screen shot
DSC00531.JPG (3.3 MB) - added by lalit 8 years ago.
SD youtube video showing correctly in overlay - Camera shot
Dark Knight Non overlay.png (258.4 KB) - added by lalit 8 years ago.
HD youtube video showing correctly in Nonoverlay - screen shot
Dark night overlay.png (100.9 KB) - added by lalit 8 years ago.
HD youtube video has problem in overlay - screen shot
DSC00530.JPG (3.5 MB) - added by lalit 8 years ago.
HD youtube video has problem in overlay - Camera shot
Video_Overlay_Issue.jpg (202.6 KB) - added by Giova84 5 years ago.
Issue with overlay on Ati Mobility Radeon 9700

Change History (15)

comment:1 Changed 8 years ago by humdinger

For others to try to reproduce it, could you provide URLs to examples in SD and HD?
To eliminate bandwith related issues, you could try to either pause playback for a while or save the video and play it back from your local harddrive.

comment:2 Changed 8 years ago by lalit

I don't think there is any bandwidth issue. I am getting 10-11 mbps, I can watch full HD videos flawlessly in my mac or windows pc in the same network. However I tried download and play the content and there is no difference.

I am having problem for all HD content in the youtube and can play all SD content in the overlay mode. The following is one example:

Dark knight HD http://www.youtube.com/watch?v=yQ5U8suTUw0

Seven SD http://www.youtube.com/watch?v=J4YV2_TcCoE

Find the attached picture files to see my pc configuration and the screenshot of the media player with file info and settings and the UberTuber link. I also attached two picture of the screen taken from my camera as in overlay mode the screen capture shows blank for the media player.

I don't know how to recreate it another pc. If you have problem recreating, I can give remote access to my pc, whenever you need. Just be aware I have got dynamic ip.

Thanks

Lalit Mishra

Changed 8 years ago by lalit

Attachment: Haiku info.png added

My pc configuration

Changed 8 years ago by lalit

Attachment: Seven overlay.png added

SD youtube video showing correctly in overlay - screen shot

Changed 8 years ago by lalit

Attachment: DSC00531.JPG added

SD youtube video showing correctly in overlay - Camera shot

Changed 8 years ago by lalit

Attachment: Dark Knight Non overlay.png added

HD youtube video showing correctly in Nonoverlay - screen shot

Changed 8 years ago by lalit

Attachment: Dark night overlay.png added

HD youtube video has problem in overlay - screen shot

Changed 8 years ago by lalit

Attachment: DSC00530.JPG added

HD youtube video has problem in overlay - Camera shot

comment:3 Changed 8 years ago by lalit

I noticed one more thing. If I live one instance of the media player open. The subsequent instances plays the hd videos even in the overlays mode. But the performance is worse than the non-overlays mode. It comes in frame by frame and not smooth.

comment:4 in reply to:  3 Changed 8 years ago by anevilyak

Replying to lalit:

I noticed one more thing. If I live one instance of the media player open. The subsequent instances plays the hd videos even in the overlays mode. But the performance is worse than the non-overlays mode. It comes in frame by frame and not smooth.

That's perfectly normal ; most graphics cards only have a single overlay unit, ergo only the first instance of media player gets hardware overlay, while the rest are the usual software playback.

comment:5 Changed 8 years ago by anevilyak

Component: Audio & VideoDrivers/Graphics/radeon
Owner: changed from nobody to euan

comment:6 Changed 8 years ago by anevilyak

Version: R1/alpha3R1/Development

comment:7 Changed 8 years ago by lalit

I noticed, it has no problem playing 360p or 480p videos. I suspect, it has some problem with the width of the video. It is playing well 640x480 videos, if the width of the video is more than 640 pixels it is having problem with the overlays. Seems like some maximum limit has set. It is using ATI Mobility Radeon 7500 card.

comment:8 Changed 5 years ago by anevilyak

Blocking: 10309 added

(In #10309) Duplicate of #8010.

Changed 5 years ago by Giova84

Attachment: Video_Overlay_Issue.jpg added

Issue with overlay on Ati Mobility Radeon 9700

Note: See TracTickets for help on using tickets.